Ωδείο – Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Διευθυντής:  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ελισσαίος Κυνούσης
Διεύθυνση:  Μπούρμπαχη 24, Αγία Σοφία, Πειραιάς
Τηλέφωνο:  213 036 32 28
Ιστοσελίδα:   –
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:  sxolibm.imp@gmail.com

 

clip image001Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό τη μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των ενδιαφερομένων να διακονήσουν στα Ιερά Αναλόγια.

Η Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως είναι αναγνωρισμένη από το κράτος με την υπ΄αριθμ. Δ/47980/10-9-1984 (ΦΕΚ 663/Β/84) απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Φοίτηση
Η φοίτηση είναι υποχρεωτική πενταετής και σύμφωνη με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο έχει την εποπτεία και συμμετέχει με εκπρόσωπό του στις πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις. Τα μαθήματα και η εκπαιδευτική ύλη κατά τάξη είναι καθορισμένα και προβλέπονται απ’ο τον ειδικό Νόμο περί Ωδείων και Σχολών.

Πτυχίο
Τα πτυχία τα οποία δίνει η σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως είναι αναγνωρισμένα από το Yπουργείο Πολιτισμού. 

Φωνητική & Ορθοφωνία
Η σχολή μας ήδη από το 2013, πρωτοπορώντας στο χώρο της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής εισήγαγε το μάθημα της Φωνητικής & Ορθοφωνίας με σκοπό να βοηθήσει ιερείς και ψάλτες στην αξιοποίηση των φωνητικών τους δυνατοτήτων, χωρίς κόπο και θλιβερές επιπτώσεις στην υγεία τους. Η εξέλιξη αυτής της τομής στον χώρο μας, απέδειξε τελικά ότι το μάθημα, που είναι βασισμένο και θεμελιωμένο πάνω στην ανατομία και φυσιολογία της ανθρώπινης φωνής μπορεί τελικά να αποτελέσει πόλο έλξης για κάθε ενδιαφερόμενο. Το ζωηρό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μάς αποζημιώνει κάθε χρόνο περισσότερο.

Bυζαντινή Eκκλησιαστική Xορωδία
Στο πλαίσιο των μαθημάτων αλλά και των δραστηριοτήτων της Σχολής λειτουργεί η Bυζαντινή Eκκλησιαστική Xορωδία, η οποία έχει πολύχρονη επιτυχή παρουσία σε συναυλίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Εγγραφές
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία της σχολής.
Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 5.00 – 9.00 μ.μ. στη γραμματεία της Σχολής.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

fourteen − eight =